Vadí jim, podle nich, neúměrný hluk při filmové produkci.
Stěžovatelé se ptají, zda se dá případná projekce či různé ostatní aktivity na koupališti ztišit. Zástupci města oponují, že hluk nepřesahuje mez.
„Čtyři roky jezdím na chatu v okolí koupaliště Michal. Zdá se mi, že hlučnost akcí a produkcí z koupaliště je každým rokem hlučnější. Přes den člověk ten hluk nějak přežije. Ve 21.30 pak spustí letní kino, které, pokud vím, by mělo dodržovat nějaké zákony týkající se rušení nočního klidu. Nejdou nějakým přijatelným způsobem produkce trochu ztišit," ptá se jedna z místních chatařek.
Provozovatelem letního kina je MDK Sokolov. Vlastníkem koupaliště je společnost Sokolovská uhelná a drtivá většina akcí je pořádaná soukromými osobami po domluvě s touto společností.
„Podle vyjádření hlídky městské policie Sokolov na přímý dotaz, zda je i na druhé straně Michalu hluk výrazně nadměrný, i moji vlastní kontrolou, jsme zjistili, že hluk nadměrný není. Promítání na koupališti Michal končí nejdéle do 24 hodin – v závislosti na délce filmu. Jsme moc rádi, že se nám po několika letech podařilo opět zprovoznit letní kino. Kino na koupališti Michal bereme jako určitou kompenzaci lidem ve městě za to, že je zavřené kino Alfa. Výše uvedené argumenty jistě lidé pochopí a budeme rádi za jejich shovívavost," reagoval ředitel MDK Sokolov Ladislav Sedláček. Někteří lidé s ním souhlasí. „Kde jinde už by mělo být kino, aby nerušilo. Myslím si, že místo na koupališti za městem je ideální. Být někde daleko na poli asi by nikdo nepřišel," říká Klára Vojanská ze Sokolova.
Před několika lety promítalo letní kino na koupališti přímo ve městě. Hluk projekce rušící lidi v okolních domech byl ale natolik neúnosný, že byly projekce zastaveny.