Tam totiž chodník na jedné straně chyběl, a lidé tak museli nebezpečně vozovku přebíhat. Dosud tuto cestu nevyužívalo tolik lidí. Vše se změnilo po demolici lávky přes chebské nádraží. Na to naváže i úprava prostranství cesty na Švédský vrch. Kompletní práce skončí letos na podzim.

„Doprava je ve Vrázově ulici uzavřena pro veškerý provoz mimo průjezd autobusů. Uzavírka silnice je z důvodu probíhajících prací na kanalizaci v ulici Pivovarská a město Cheb využívá uzavírky pro osazení city bloků, které budou oddělovat provizorní chodník od vozovky jako jednodušší přístupovou cestu na Švédský vrch,“ potvrdila chebská tisková mluvčí Simona Liptáková. „Prosíme řidiče, aby respektovali zákaz vjezdu a označené objížďky, aby práce mohly proběhnout bez komplikací a ohrožení lidí a majetku,“ poznamenala mluvčí.

Na chodník pak bude navazovat upravená cesta na Švédský vrch. Ta bude kompenzovat lidem přístup do této lokality, protože dosud se jednalo o zarostlé místo plné vzrostlých keřů a zaneřáděných cest.

Celkové náklady na úpravu cesty zatím nejsou známé, protože se teprve připravují projektové dokumentace.

Ilustrační foto
Trestných činů o něco ubylo

Řádově však půjde o náklady ve výši několika set tisíc korun. Pracovníci města však už okolí panelové cesty, která se po zbourání lávky přes chebské nádraží stala hlavní spojnicí se Švédským vrchem, začali vysekávat a čistit. Hlavních úprav se dočká letos na podzim, kdy se tu objeví i veřejné osvětlení.

„Plníme to, co jsme obyvatelům Švédského vrchu slíbili, tedy že jim zajistíme, aby se do města nebo z města domů dostali příjemnou cestou a hlavně bezpečně,“ sdělil starosta Chebu Zdeněk Hrkal.

Pracovníci města začali prostranství kolem cesty vylepšovat hned poté, co se městu podařilo pronajmout si od Českých drah pozemky, kudy cesta vede.

V první fázi došlo k vysekání a vyčištění jejího okolí od náletové vegetace.

„Když byla kolem cesty vysoká tráva, různé křoviny, mohlo to přeci jenom v procházejících vzbuzovat obavy. V následujících měsících dojde například k lokálním výspravám samotné cesty nebo vybudování chybějícího veřejného osvětlení, které se nyní projektově připravuje,“ informoval chebský starosta.

Stavební úpravy by měly skončit letos na podzim. A jak to vypadá s novou lávkou přes kolejiště? V tuto chvíli nechává město zpracovat novou projektovou dokumentaci, jaká lávka by tu mohla stát.

Ilustrační obrázek.
Na festivalu humoru nejvíc zabodovaly české vtipy