Po dlouhých týdnech, kdy lidé nesměli do hospod, natož večer vyrazit do ulic, jsou pryč. A je to znát. Po setmění se opět rozléhá karlovarskými ulicemi hlahol lidí, kteří jsou evidentně pod vlivem alkoholu. A ti zaměstnávají strážníky, protože zvedají jeden telefon za druhým kvůli rušení nočního klidu. Zatímco karlovarské strážníky zaměstnávali bavící se lidé hlavně o prvním červnovém víkendu, ty chebské v tom druhém.

"Je to tak. Lidé se baví a my o posledním víkendu řešili nespočet stížností na rušení nočního klidu. Lidé postávají před provozovnami, baví se na předzahrádkách, které doslova praskaly ve švech," uvedl velitel hlídkové služby Městské policie Cheb Jan Nekuda.

V rámci Karlovarského kulturního léta 2020 vystoupil Banjo Band Ivana Mládka.
Karlovarské léto sází opět na hvězdy. Pořadatelé zůstávají stejní

Že jsou lidé jak utržení ze řetězu potvrzuje i velitel karlovarské městské policie Marcel Vlasák. "Ono se to ale dalo očekávat a je to celkem logické. Provozovatelé chtějí dohnat ztráty po lockdownu a lidé, nejen ti mladí, se chtějí bavit. O předminulém víkendu jsme měli velký nápor, tento už tak ne, kdy jsme přijali opravdu mnoho oznámení o rušení nočního klidu," konstatoval velitel Vlasák.

Stížnosti se týkaly nejen centra Karlových Varů, které je velmi specifické, ale přicházely podle Vlasáka vlastně ze všech karlovarských čtvrtí. "Rušno bylo hodně v centru. To naše je mimořádné v tom, že na poměrně malé ploše funguje obrovské množství podniků. Zákazníci tak pendlují mezi nimi, potkávají se a jsou hluční," podotkl Vlasák, podle něhož tento trend začal ještě před lockdownem a nadále se stupňuje. "Taková frekvence tu nebývala. Navíc pozorujeme, že mnoho kaváren, které kolem pasáže u Becherovky fungují, se přeorientovala na noční podniky. Situaci ještě umocňují blízká bufetová okénka, která mají dlouhou provozní dobu a kam se tito zákazníci chodívají najíst," pokračoval velitel karlovarské policie.

Ilustrační foto.
Zastupitelé budou jednat o odkupu ubytovny v Charkovské ulici

Jak dodal, jeden z velmi problémových podniků, bývalé kino ve zmiňované pasáži, už přestalo fungovat ještě před covidem. Právě na jeho provoz a hluk si lidé z této části města před pandemií nejvíce stěžovali.