Bez plynu se museli dva dny obejít lidé z chebského sídliště Skalka. Plynaři totiž vyměňovali zkorodovaný kus plynové přípojky. Lidé se tak před koncem roku měli spolehnout na uvařené zásoby. Jak někteří sami uvedli, bez plynu byli ztracení. Naplno mohli dělníci plyn spustit až na silvestra večer.

„Měl jsem štěstí, že jsem si navařil jídlo dopředu," řekl Roman Vašta z jednoho z domů bez plynu. „Mám sporák celý na plyn, takže bych si nemohl uvařit vůbec nic. Jídlo jsem si mohl nyní ohřát alespoň v mikrovlnné troubě," dodal.

Plyn vyděsil i další nájemníky jednoho z domů, kde musela být dodávka plynu přerušena. Panelovým domem se šířil i zápach, a lidé se tak báli, aby dům nevybuchl. Za vše mohla technická závada na potrubí.

„Lidé nám nahlásili, že nejde plyn," informoval mluvčí plynárenské společnosti RWE Pavel Zajíc. „Naši pracovníci přijeli na místo a zjistili, že je poškozená přípojka nízkotlakového potrubí plynu. Museli proto vykopat zeminu, aby se k rozbitému místu dostali," upřesnil Zajíc.

Někteří lidé otevřeli naplno všechny balkóny, které se v domě nachází. „Částečně to pro nás omezující bylo, ale naštěstí máme sporák kombinovaný na plyn a na elektřinu," řekla Lucie Žádníková. „Existuje mnoho pokrmů, které se dají připravit v troubě, a některé potraviny jsme si ohřáli v mikrovlnce. Nezapomenu na ten zápach plynu, který se šířil po celém domě a hlavně po bytě. Museli jsme otevřít v pokojích okna, abychom to vyvětrali. Dokonce jsme otevřeli i balkony na chodbě panelového domu," dodala Žádníková. Opravu plynovodu pracovníci plynárenské společnosti chystali. „Rekonstrukci na přibližně třicetimetrovém úseku plynové přípojky jsme plánovali. Bohužel se závada projevila dříve, než jsme čekali. Podobných oprav máme naplánováno v této lokalitě více," dodal mluvčí RWE Pavel Zajíc s tím, že plyn se podařilo lidem zapnout v podvečer.