Ta na rozdíl od dvou předcházejících jednání k chebskému soudu přišla. Musela. Soudce Jiří Kutílek totiž prostřednictvím jejího obhájce vzkázal, že na její přítomnosti trvá.


Jana Mrencová sice dorazila, ale před soudem toho moc neřekla a využila svého práva nevypovídat. U soudu se tak četly pouze její předešlé výpovědi. „Nepovažovala jsem pětadvacet tisíc korun za úplatek," uvedla ve výpovědi Jana Mrencová, která čelí obžalobě kvůli přijetí úplatku. „Chtěla jsem, aby pan Horký za mnou přijel kvůli tomu, že jsem se dozvěděla, že se o něm bude nelichotivě psát. Navrhla jsem mu, že zajedu do Prahy a dáme vysvětlující inzerát." Pětadvacet tisíc korun, které měl Petr Horký u sebe v době zadržení, mělo být podle jejích slov právě na tento inzerát. Ihned poté, co soudce ukončil čtení výpovědí, zhruba po dvaceti minutách líčení, požádala Mrencová o to, aby mohla ze soudní síně odejít, a soudce její žádosti vyhověl.


Sporným v této trestní věci tak stále zůstává záznam odposlechu Petra Horkého, který se zpovídá z trestného činu podplácení. Podle státního zástupce se na něm měl domlouvat na spolupráci s Mrencovou. Podle obhájce Horkého ale vznikl v souvislosti s jiným případem. A zřejmě to tak připadá i soudci. Ten řekl, že se přiklání spíše k tomu, že důkaz nepřipustí. Rozsudek by měl padnout až v závěrečném líčení, které se uskuteční v lednu.