Město Cheb schválilo pronájem chebského sportoviště Lokomotiva FK Hvězda Cheb. Nájemné celkem činí 180 tisíc korun za rok. Město Cheb Hvězdě pronajalo nejen travnatý pozemek, ale i halu samotnou. Sportovní areál Lokomotiva zastřešuje dnes nejen fotbalisty, ale i házenkářky. V uplynulém roce areál spravovala společnost Chebské technické služby (Chetes).

„Od města Chebu dostane areál Lokomotiva finanční příspěvek ve výši 2,5 milionu korun, který je stejný jako v loňském roce. V příspěvku jsou zahrnuty například platby za sekání trávníku a podobně," uvedl chebský starosta Petr Navrátil.

Cílem ukončení původního nájmu a uzavření nového nájemního vztahu se spolkem FK Hvězda Cheb je podle města sjednotit provozování celého areálu subjektem, který je odborně zkušený a zdatný řešit provozování a správu sportovního areálu Lokomotiva ve prospěch veřejnosti a potřeby sportovních oddílů, a i s ohledem na skutečnost, že v současné době provádí na základě uzavřené podnájemní smlouvy správu a údržbu fotbalového stadionu včetně tribuny, ochozů a dalších zařízení, která s ním souvisí.

Město Cheb v letošním roce plánuje i rekonstrukci celého sportovního areálu Lokomotiva. Pokud by se tak následně stalo, že by sportovci nemohli využívat trávník, snížil by se jim o nějakou část příspěvek na jeho údržbu.

První etapa celkové revitalizace chebského sportovního areálu Lokomotivy za přibližně 40 milionů korun má začít už v letošním roce. Město chce na rekonstrukci získat dotaci a už o ni požádalo. Podle pravidel dotačního programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy by první etapa revitalizace musela být hotova do konce letošního roku. Rozhodnutí, jestli město dotaci skutečně získá, však padne nejdříve v závěru srpna. „Pokud bychom stavbu zahájili až poté, nedalo by se to už do konce roku stihnout. Začít je třeba nejpozději v červenci. Zastupitelstvo tak bude muset rozhodnout, jestli jít do rizika a stavbu zahájit ještě předtím, než se dozvíme, jestli jsme dotaci získali. Mohlo by se stát, že dotaci nakonec nedostaneme, a veškeré náklady na první etapu by tak hradilo město," poznamenal starosta Petr Navrátil.