„Podmínkou je, aby parcely byly do dvou let zasíťované a dokončené komunikace a příjezdové cesty. Vybraného zájemce by mohlo schvalovat už červnové zastupitelstvo,“ potvrdil starosta Chodova Patrik Pizinger.

Snímky ze zavřené provozovny. Myší trus, špína a plíseň, kam se podíváš.
Jen pro silné žaludky. Inspekce ve Varech zavřela občerstvení a zveřejnila fotky

Znalecký posudek stanovil cenu za metr čtvereční na 400 korun, výměra pozemků bude začínat na 800 metrech. „Jde o cenu pro developera, který k ní přidá náklady na vybudování infrastruktury. Tu po dokončení převede do majetku města,“ doplnil starosta. Jde zejména o rychlost. Zvolený postup je podle Pizingera rychlejší než kdyby se do příprav stavebních parcel pustilo samo město. „Nemusíme tak zajišťovat financování, projektové dokumentace a celou řadu dalších záležitostí. Developeři s tím mají zpravidla bohaté zkušenosti,“ vysvětlil starosta.

"Louka vedle hřbitova je prakticky poslední lokalita ve městě, kde je individuální výstavba ve větší míře možná. Po jejím zaplnění budou v Chodově a jeho okolí k dispozici už pouze jednotlivé parcely. Naposledy se ve městě stavělo v masovějším měřítku zhruba před 17 lety, a to na dnešní Štěříkově louce, kam Chodov přivedl inženýrské sítě a pozemky následně prodal," upřesnil mluvčí chodovské radnice Martin Polák.

Celkem u 272 výjezdů zasahovali v průběhu čtvrtka, 18. 2. 2022, hasiči v Karlovarském kraji.
Podívejte se. Hasiči měli kvůli větru stovky výjezdů, včetně čtyř na železnici

Kromě jiného, je i toto nástroj jak přilákat či udržet současné obyvatele ve městě. Počet obyvatel Chodova k počátku letošního roku je opět nižší než v předchozím roce. Radnice v lednu evidovala 12 825 obyvatel, což je v meziročním srovnání o 356 lidí méně. Další reakcí zdejší radnice na vylidňování města je dokončení nového strategického plánu. Má celkem čtyři prioritní body. Vzdělání, bydlení, veřejný prostor a život ve městě. Jeho postupná realizace by měla Chodov zatraktivnit, udržet tak obyvatele a popřípadě přilákat nové.