O penězích rozhodl Výbor Regionální rady ROP Severozápad. Jednou z nejnáročnějších stavebních akcí, která se letos za získané peníze uskuteční, je přestavba sídliště na křižovatce ulic Karlova a Moravská za 43 milionů korun.

„Celkové výdaje počítají pro tento projekt s částkou převyšující 43,2 milionu korun, z toho dotace by měla tvořit více než 36,7 milionu," uvedl místostarosta Aše Pavel Klepáček.

Další schválený projekt nese název ´Lesní cesta na vrch Háj´. Zde ašská radnice počítá s celkovou částkou 9,6 milionu korun, z toho dotace by měla být ve výši 8,2 milionu korun.

Podle ašské radnice by mělo dojít nejen k rozšíření cesty, ale také k odvodnění a celkovému vylepšení příchodové cesty k lyžařskému areálu. Třetí stavební akcí v Aši jsou ´Stavební úpravy a přístavba tělocvičny´.

„Zde se jedná o rozšíření zázemí stávající tělocvičny v ulici Gustava Geipela," informoval místostarosta Pavel Klepáček. „Celkové výdaje jsou pro tento projekt naplánovány ve výši 9,1 milionu korun a z dotace bychom mohli při splnění všech podmínek obdržet až 7,7 milionu," upřesnil místostarosta. Na všechny tři tyto projekty již proběhla výběrová řízení na zhotovitele staveb, a tak ašská radnice věří, že se k realizaci přistoupí co nejdříve. Nejbližší datum začátku je u všech tří projektů duben 2015.