A to nejen lázeňských. K tomu má pomoci i mezinárodní turistický projekt Mariánská cesta. „Chceme ukázat, že naše město není jen pro lázeňské hosty," uvedl starosta Zdeněk Král. „Nabízíme spoustu cyklostezek, tras pro nordic walking." A Mariánská cesta má být i další prezentací na podporu města jako světoznámého lázeňského místa s velmi bohatou historií.

„Starosta Král i místostarosta Petr Horký se sešli s ředitelem Destinační společnosti Sokolovsko Miroslavem Vidlákem, spoluautorem projektu," uvedl mluvčí mariánskolázeňské radnice Roman Kořán. 

„Mottem projektu je: Mariánská cesta cesta historického, kulturního a duchovního dědictví aneb setkávání s minulostí, přítomností a budoucností," přiblížil ´otec´ projektu Miroslav Vidlák. „Po mnoha zkušenostech z minulosti i ze zahraničí se dnes ukazuje, že největším bohatstvím není hutnický, strojírenský nebo jiný průmysl. Je jím vzdělanost, zachovalé přírodní prostředí a také unikátní soubor našich historických památek či zvyky." Úkolem Mariánské cesty, která by měla vést z Německa, přes Českou republiku do Rakouska, je navázat na tyto tradice novým způsobem a zprostředkovávat jejich předání další generaci. „Výsledkem má být v neposlední řadě posílení turistického ruchu se všemi jeho nespornými ekonomickými přínosy," popsal Vidlák.

„Mariánskolázeňským představitelům se tento projekt tak zalíbil, že podepsali smlouvu o účasti na tomto projektu," řekl tiskový mluvčí radnice Roman Kořán.

Mariánská cesta by tak měla přilákat velkou pozornost a nalákat nejen návštěvníky, ale také investory.

„Upřímně?" Zeptal se David Červenka z Mariánských Lázní. „Moc si od toho neslibuji. Zatím nikdo ani nevysvětlil, co to bude v praxi znamenat. Že zde máme krásné věci, víme i bez Mariánské cesty. Ale třeba se pletu a návštěvníci, jak čeští tak zahraniční, a investoři se k nám jen pohrnou."