Po několikaměsíční odluce se tak občané a hosté města mohou vyjádřit k tomu, co se jim líbí nebo s čím naopak nejsou spokojeni. Dotázaní občané ale tvrdí, že přestože se dříve do diskusí zapojovali, teď už tomu tak nebude.

„Vadí mi, že k tomu, abych mohl vkládat své příspěvky, musím si vytvořit účet," řekl Josef Hlaváček z Mariánských Lázní.

„Pro vstup do diskusního fóra je nutné mít založený účet pomocí služby moje ID," informoval Petr Placek z mariánskolázeňské radnice. „Registraci provedou lidé na stránkách provozovatele nebo kliknou na odkaz na našich webových stránkách," uvedl s tím, že pro plnou aktivaci účtu je potřeba vyplnit nejen jméno, ale také adresu, e-mail a číslo mobilního telefonu. „Poté lidé obdrží ověřovací kódy e-mailem, textovou zprávou na mobil a poštou," přiblížil Placek.

A právě to je věc, která se dotázaným lidem příliš nelíbí. „Připadá mi to, jako bychom se vrátili třicet let zpátky," řekla Jaroslava Smutná z Mariánských Lázní. „Chápu, že město přistoupilo k opatřením, která měla zamezit sprostým nadávkám a urážkám. Ale abych musela zadávat adresu nebo číslo telefonu, to už mi připadá vážně moc."

A s největší pravděpodobností nebude sama, komu se tento systém nelíbí. Na diskusním fóru totiž není ani jeden jediný příspěvek.