Aš Město Aš stále řeší nedostatek parkovacích míst pro své občany. Proto se rozhodlo vybudovat tři nová parkoviště za přibližně 4 miliony korun. Parkoviště vzniknou na třech místech v centru města. První nová parkovací místa vyrostou ještě letos u tělocvičny v ulici Gustava Geipela.

„Po nadcházejícím zúžení vozovky v ulici Gustava Geipela se zde má parkovací situace ještě zhoršit," uvedl Pavel Klepáček, místostarosta města Aše. „Nové parkoviště zde tedy bude umístěno v těsné blízkosti kuželny. Vzniknout by mělo ještě v tomto roce," poznamenal místostarosta.

Dlouhodobé problémy s parkováním má dům s pečovatelskou službou. Na parkoviště, které má být vybudováno na tomto místě, bude mít tento rok zpracovanou projektovou dokumentaci.

„Další nový prostor pro parkování chceme vytvořit mezi restauracemi U Tří lipanů a U Radnice. Restaurace je totiž hojně navštěvovaná a hosté nemají téměř kde zaparkovat. Proto tam chceme současný prostor udělat hezčí a praktičtější. Letos však na tato dvě parkoviště máme zpracovaný pouze projekt. Pracuje se také na projektové dokumentaci pro parkoviště v ulici Mírová," dodal ašský místostarosta Pavel Klepáček.

(wun)