„Letos tedy slavíme kulaté výročí. Při té příležitosti bychom veřejnost rádi pozvali na Krajinku pod chebský hrad 21. května. Pořádáme totiž Den městských policií. Nebudeme tam jen my, ale budou tam i ostatní městské policie v Karlovarském kraji. Máme připravený bohatý program pro širokou veřejnost, a to pro malé i velké návštěvníky, kteří si budou moci zasoutěžit. K poslechu je připravený dechový orchestr, ale lidé se mohou těšit i na vystoupení kapely Kujme pikle band,“ sděluje Andrea Lokingová z Městské policie Cheb

Strážníci na oslavě ukáží mnohé. „Provádět budeme akční zásahy například proti vandalům, i se služebním psem. Návštěvníky bych ale určitě nalákala na fotokoutek, kde bude replika služebního vozidla, ale také motorky městské policie,“ pokračuje Lokingová.

Karlovarského krajeKrajská hospodářská komora Karlovarského kraj pomáhá s návratem absolventů do regionu. Dosud se zaměřovala především na středoškoláky, nyní začíná cílit také na studenty vysokých škol.
Hospodářská komora pomáhá kraji přilákat vysokoškoláky zpět do regionu

Kromě autentických zásahů bude vystavena i technika. „Jedná se nejen o techniku chebské městské policie, ale i našich kolegů z jiných měst, protože každý ji máme trochu rozdílnou. K vidění budou i neprůstřelné a taktické vesty. I s těmi se mohou návštěvníci vyfotit ve fotokoutku. V neposlední řadě máme novinku, což je oblek na záchranu tonoucího,“ uvádí velitel vnitřní služby Městské policie Cheb Martin Starý.

Městská policie má zájem i o posily. „Případní zájemci, kteří přijdou 21. května na Den městských policií se mohou na cokoliv zeptat. Pokud budou mít zájem, bude možné si domluvit termín přijímacího rozhovoru,“ dodává velitel.

Zábavné odpoledne začíná ve 13 hodin a kromě strážníků z Chebu svou techniku a také zásahy a vybavení ukáží členové sborů z Karlových Varů, Sokolova, Ostrova a Mariánských Lázní.

Staré chodovské nádraží zbourají a nové za téměř 50 milionů postaví jinde
Staré chodovské nádraží zbourají a nové za téměř 50 milionů postaví jinde