Pozor! Naprostá většina agresorů a nových bojovníků proti vlně imigrantů se hodlá jen zviditelňovat. Podle chebského psychologa Jána Pobežala se doslova unášejí na vlně vzniklé psychózy. A řešení problémů nepřinášejí.

„Samozřejmě zde nechceme problémové uprchlíky, kteří zapříčiní mnoho nesnází," uvedl psycholog Pobežal. „Musíme si však od nejrůznějších ostrých prohlášení umět udržet odstup. Většinou takové proklamace jen dmýchají agresivitu, ale nepřinášejí žádné konstruktivní přístupy k řešení situace. Neubráním se dojmu, že různí populisté a agresoři jen zneužívají téma k šíření všeobecného strachu. Prostě využívají příležitost a chovají se doslova na vlně hysterie, jako surfeři na té vlně v oceáně…," neskrýval psycholog.

Cheb je například také rodné město aktivistky Ivany Čonkové. „A nechci, aby mi za domem skandovali neonacisté. Je potřeba si uvědomit, že každý není stejný, že muslim nerovná se terorista a že islám není Islámský stát. V mořích už se utopily tisíce lidí. Na životech jsou ohroženy ženy i děti. My, jako Evropané, tomu můžeme zabránit. Máme k tomu veškeré možnosti i kapacity, měli bychom to udělat," uvedla aktivistka Ivana Čonková.