„Rekonstrukci topení a vzduchotechniky provedla společnost z Františkových Lázní. A celková cena byla 4,7 milionu korun," sdělil mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

Letošní úpravy v bazénu, který je v provozu od roku 1978, jsou pokračováním postupné modernizace oblíbeného sportoviště.

„V roce 2009 byla opravena a zateplena střecha bazénu, na podzim roku 2012 byla osazena nová technologie úpravny bazénové vody. V roce 2013 byla rekonstruována sociální zařízení v části vyhrazené pro pány. V roce 2014 jsme nechali provést plánovanou rekonstrukci dámských sprch, sociálních zařízení a instalaci solárního systému na ohřev vody. Současně se uskutečnilo také již delší dobu plánované propojení venkovních a vnitřních bazénů," vyjmenoval historii modernizace Milan Vrbata.

Právě výhody propojení krytého bazénu a venkovní části areálu by měly být v příštích letech lépe využitelné.

„Zatímco dosud se technologická odstávka vnitřního bazénu, trvající několik týdnů, prováděla vždy v letních měsících, pro další období je snaha tuto odstávku přesunout až na měsíc září. V roce 2015 bazén navštívilo celkem 37 651 návštěvníků, z toho 3 962 seniorů. Do bazénu zavítaly také děti během školního vyučování a těch bylo celkem 20 029," dodal mluvčí Vrbata.