Ubytovat by se tu mohli v létě i hudebníci hudebního festivalu FIJO.

Budova dříve sloužila jako vysokoškolská kolej, ale studenti si postupně našli ubytování v privátních bytech, a proto město celý věžák v roce 2016 odkoupilo od Západočeské univerzity za téměř 26 milionů korun.

„V letošním rozpočtu máme vyčleněnou částku deset milionů korun, aby se připravilo vstupní zázemí do domu a upravilo se druhé a třetí patro jako ubytovna,“ potvrdila chebská tisková mluvčí Simona Liptáková.

Ilustrační foto.
Jel s autem bez registračky, navíc neměl za volantem co dělat

Původně měli v letošním roce ve zbytku budovy dělníci zrekonstruovat dalších osmačtyřicet bytů, to se však s velkou pravděpodobností nestihne.

Do třetího podlaží se změní dům na ubytovnu, která poslouží především oficiálním návštěvám anebo hudebníkům z hudebního festivalu FIJO, který se uskuteční letos v létě.

Členové několika orchestrů byli vždy ubytováni všude možně, někteří i ve školách.

Ubytovna se sedmi desítkami lůžek bude sloužit výhradně pro ubytování sportovců, umělců a hostů radnice při jejich krátkodobých pobytech v Chebu.

Ilustrační foto
Miminka Chebského deníku - 4. týden

„V žádném případě tam nebudou bydlet třeba mimochebští zaměstnanci zdejších firem. Původně jsme uvažovali o tom, že v modrém věžáku budou pouze byty, ale nakonec jsme vyslyšeli podnět od chebských sportovních klubů. Ty mají problémy s ubytováním sportovců, kteří k nám přijíždějí na zápasy, turnaje nebo soustředění,“ uvedl starosta Zdeněk Hrkal.

Protože ve věžáku bývala kolej, je tam recepce, a dokonce i prostory bývalého studentského klubu, kde se ubytovaným budou moci podávat například snídaně.

„V případě ubytovny půjde rekonstrukce rychle, protože se bude jednat jenom o dovybavení nábytkem. Chtěli bychom ji mít k dispozici už pro festival FIJO zkraje léta,“ podotkl starosta města Zdeněk Hrkal.

Prezident Miloš Zeman po tiskové konferenci v TOP Hotelu Praha, poté co byl 27. ledna 2018 oznámen výsledek druhého kola prezidentských voleb. Zeman byl zvolen i na další funkční období.
Karlovarský kraj? Podle výsledků voleb spíše Zemanovský

Přestavba ostatních pater na byty bude náročnější. Půjde jak o stavební úpravy, tak o dovybavení bytů kuchyňskými linkami a dalším zařízením. Vzniknou tu menší byty převážně o velikosti 1 + 1, které bude město pronajímat například mladým lidem. Kdy přesně se začne s budováním těchto bytů, není v tuto chvíli jasné, ale město by rekonstrukci provedlo, co nejdříve to bude možné.