Přestože přírodní sníh stále nepadá, nízké teploty nahrávají provozovatelům sjezdovek v celém kraji. Na své si tak přijdou lyžaři například v Mariánských Lázních, na Klínovci nebo na Božím Daru.

Mariánské Lázně mají v provozu levý lyžařský vlek, lanovou dráhu pro turisty a milovníci zimních sportů se mohou prohánět na levé části Slalomáku. „Na sjezdovce leží až 35 centimetrů umělého sněhu," informovala manažerka Skiareálu Mariánky Renata Balašová. „Lyžaři mohou na sjezdovku zavítat od 9 do 16 hodin a poté od 18 do 21 hodin na večerní lyžování." K dispozici je kromě lyžařské školy také nové parkoviště u horní stanice lanové dráhy, kde mohou lidé parkovat zdarma. „Při momentálním nedostatku sněhu na Krakonošce lyžaře zdarma přepraví lanovka do spodní části areálu, který je v současné době v provozu," přiblížila manažerka.

„Počasí sice nic moc, ale lyžovat se dá v pohodě," řekl Ondra Hájek z Mariánských Lázní. „Musím přiznat, že jsem příliš nevěřil tomu, že se tady v Mariánských Lázních bude lyžovat už od Vánoc, ale dobře to dopadlo."

Na ostatních místech v kraji se také vesele lyžuje. Na Klínovci leží až půl metru technického sněhu. Na Božím Daru se lyžuje na Neklidu na dvou sjezdovkách a v areálu Novako.

Na Bublavě si mohou milovníci zimních sportů zajezdit na Středním Bleibergu, na lanovce Stříbrný potok a sjezdovce Lesní.

To Ašští mají smůlu. Počasí nedovoluje v lyžařském středisku Aš spustit sněžná děla.