Strážníci provedli ohledání místa skládky a podařilo se zajistit pár indicií, které vedly ke kontaktování majitele odpadů, bydlícího v Aši,“ říká velitel Městské policie Františkovy Lázně Roman Hanuška.

Strážníci přitom podle něho zjistili zajímavé informace. „Po podání vysvětlení na služebně městské policie bylo zjištěno, že odvoz odpadů předal jejich majitel třetí osobě, která si za odvoz a likvidaci navíc nechala zaplatit. Netrvalo dlouho a i onen odvozce skončil na služebně, odkud odcházel s tučnou pokutou a nařízením úklidu odpadu. Místo bude dále strážníky monitorováno a v případě neuposlechnutí výzvy bude postupováno v souladu se zákonem o odpadech,“ popisuje velitel.

Jednou z největších v tomto roce je oslava 700. výročí trvalého připojení k Českému království. Jde o velkou událost, která si zasluhuje pozornost.
Chebsko letos slaví 700. výročí trvalého připojení k Českému království

Podle policistů na Chebsku je ale daleko větším nešvarem, než občasná černá skládka, nepořádek u popelnic, se kterým se potýkají denně. „Větší problém evidujeme spíše u nádob na separovaný odpad. Lidé odpadky nebo kusy nábytku nechávají u popelnic i přes to, že jsou velmi dobře informovaní, že je k dispozici ve Františkových Lázních sběrný dvůr. Je možné, že jsou lidé líní například sešlapávat krabice. Popelnice se poté hned naplní a tvoří se, dá se říct, takové černé skládky přímo tam. To je bohužel dlouhodobý problém a setkáváme se s tím dnes a denně. Pomalu na každém rohu jsou popelnice na separovaný odpad, ale stále se společnost pořádku, jaký by měl být, nenaučila,“ doplňuje velitel Hanuška.

Se stejným problémem se potýká i chebská společnost technických služeb města. „V Chebu nám denně vznikají malé skládky u popelnic, protože lidé nechtějí platit Taxi odpad, který funguje velice dobře a rychle. Dokonce je cenově dostupný, ale bohužel pro lidi je něco hodit k popelnicím pohodlnější a nejrychlejší. To je ale lepší případ. V horším případě to odváží kamkoliv jinam než na sběrný dvůr. Tito občané a je jich mnoho si neuvědomují, jakou pracujícím lidem přidělávají další práci, a nás jako společnost to stojí hodně času a nákladů s tím spojených. Nehledě na to, že zafouká vítr a ten nepořádek je všude. To je opravdu denní neštěstí. Není to příjemné pro nikoho. Lidé o možnostech, jak se slušně a podle pravidel zbavit odpadu vědí, ale bohužel to vědět a vidět nechtějí,“ uzavírá jednatel Chetesu Vlastimil Reizer.