Svoji činnost představí také různé spolky činné v oblasti památkové péče. Připraveny budou i komentované prohlídky hradu. Akce se koná od 10 do 17 hodin v rámci Dnů evropského dědictví.

Její součástí bude také hudební vystoupení skupiny Frankie John british oldies rock. Organizátoři nezapomněli ani na děti. „Ti nejmenší mohou tvořit v dětských dílnách nebo se vydat na stopovací hru,“ uvedla muzejní pedagožka Petra Polívková. Občerstvení bude na akci zajištěno. Vstup bude volný.

Ilustrační foto
Na silnicích hrozí husté mlhy

„Myšlenka pro vznik Dnů kulturního dědictví přišla v roce 1984 od francouzského ministra kultury. První zemí, která se k projektu připojila, bylo Nizozemsko, které brzy následovaly další země, jako například Švédsko, Belgie nebo Skotsko. Česká republika se do skupiny, jež v dnešní době čítá již 49 zemí, zařadila v roce 1991. Dny evropského kulturního dědictví organizuje Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska,“ poznamenala Petra Polívková.

Na hrad Seeberg míří každý rok tisíce lidí. „Tamní akce miluji, protože je tam trávím s celou rodinou a den si tam vždy užijeme. Samozřejmě že se tam chystáme i tento víkend. Na hradě je i kavárna, kde si rádi při kávě posedíme,“ sdělila návštěvnice Markéta Třísková ze Sokolova.