Poprvé měli návštěvníci Chebského hradu možnost poznat tuto památku i v noci. Připravená pro ně o víkendu byla nejen jeho prohlídka, ale také koncert či demonstrace středověkých mučicích nástrojů.

„Noční prohlídky takového charakteru a rozsahu se na našem hradě ještě nikdy nekonaly," sdělil Tomáš Dostál, kastelán hradu.

„Abychom večerní program poutavým způsobem oživili a zatraktivnili, tak jsme kromě avizovaných komentovaných prohlídek hradního areálu pro návštěvníky přichystali koncert plzeňské skupiny 'Strašlivá podívaná', který se odehrál v kapli, šermířské souboje středověkých rytířů a v neposlední řadě také velmi naturalistickou ukázku čarodějnického procesu, při němž usvědčené čarodějnice byly vystaveny několika stupňům práva útrpného," popisoval.

A akce měla úspěch. „Celý večer, nebo spíš noc, jsem se bavil," řekl Wilhelm z Chebu. „Organizátorům se akce opravdu povedla."

Z nočních prohlídek by se měla stát tradice, počítá se s nimi i do dalších sezon. „Myslím si, že návštěva hradu po západu slunce je pro příchozí vždy nevšedním zážitkem," dodal kastelán.