Cheb - „Naletěli jsme také," řekl občan Aše poté, co se v Chebu objevila firma De Luxe Home, která nabízela ´výhodný´ nákup předražených výrobků (Deník o případu informoval). Stejně jako spousta ostatních oklamaných, i senior, jehož jméno je redakci známé, je připravený podat na firmu žalobu a soudit se s ní o své peníze.

„Bylo by určitě lepší podat hromadnou žalobu," uvedl. „My jsme naletěli v říjnu," začal své vyprávění ašský obyvatel. „Zboží na předváděčce jsme převzali, zaplatili, a že jsme hlupáci, jsme pochopili až večer doma." Zástupci firmy pořádali předváděčku i další den, proto jim jejich zákazník vrátil zboží osobně. „Převzali zboží s tím, že naše peníze už dali na účet a že nám je pošlou." Oklamaný zákazník ale čeká dodnes. „Poté nás kontaktovali, zda bychom souhlasili se splátkami. I na to jsme přistoupili, ale nechodí ani splátky.

Byl bych moc rád, kdyby se přihlásili i další oklamaní lidé a šli bychom do soudu všichni společně," dodal s tím, že ´výhodná´ koupě ho stála 38 tisíc korun. Společnost, které Ašan naletěl, vystupovala pod hlavičkou RK consulting group. Ta, jež pořádala předváděčku, vystupovala pod hlavičkou De Luxe Home. Jedno ale obě společnosti spojuje jméno Zdeněk Rezek, který vystupuje v čele firmy.

„Přejmenovali se," řekla další z těch, kteří naletěli. „Koupila jsem od nich nádobí, potom jsem ho chtěla vrátit. Řekli mi, že to už neexistuje a musím zboží vrátit na jejich adresu." Nejdříve prý nechtěli odstoupení od smlouvy uznat. „Pak prosili o splátky. Peníze dodneška nemám."

Také maminka paní Jany koupila zboží od této firmy. „Byla bych ráda, kdybychom se mohli všichni spojit a společně dohnali ty podvodníky před soud."

Firma, která zboží nabízí pod záminkou otevření kamenného obchodu, se brání. „Nepatříme mezi takzvané šmejdy," řekl na chebské akci zástupce této firmy, který odmítl říci své jméno.