Řeč je o Matěji Houškovi, který žije s rodiči a bráchou v Konstantinových Lázních a dnes se ním vypravíme na další zapomenutý revír.

„Tento rybník čekal výrazně lepší osud. Dříve to byl typický bahňák s minimem vody, a veškeré pokusy o oživení rybníka skončily úsměvnou historkou. Když chtěli původní majitelé rybník odbahnit, zabořil se jim bagr do bahna tak hluboko, že ho museli nakonec vytáhnout těžkou technikou, a s obnovou byl amen,“ říká o „svém“ novém revíru rybář Matěj Houška a dodává, že rybník měl štěstí a v roce 2007 koupil rybník nový majitel a opravil ho včetně hrází.

Právě sem se Matěj vypravil a ve videu divákům ukazuje, co vše se zde dá chytit, a popisuje své techniky rybolovu.

Zdroj: Youtube

Na momentální omezení kvůli šíření koronaviru si nestěžuje. „Matěj je nadmíru spokojen se současnou formou výuky, protože má dost času na ryby a přírodu. Už má vyhlídnutý další rybník pro video, tak dává v hlavě dohromady, jak to zas pojmout,“ říká maminka Věra Houšková.

Jen dodejme, že na ryby začal Matěj chodit v útlém věku. S tátou je totiž u vody už od tří let. „Chytal jsem na malém rybníčku malé perlíny a tam mě to právě chytlo,“ vzpomíná Matěj, který hledá další místa pro rybaření, poznává techniky lovu, jak a kdy ryby berou. Rybník před domem, byl jeho původní revír, ten se ale stále rozrůstá.

Do rybářských revírů na západě Čech vyráží jedenáctiletý Matěj Houška se svým tátou a bráchou, hledá tam dobrodružství spojené s rybolovem.
FOTO, VIDEO: Dobrodružství hledá Matěj u vody, zápasí tam s rybami