Správa železniční dopravní cesty tak chce zvýšit na tomto úseku bezpečnost chodců a motoristů. Donedávna tu na mnoha z přejezdů byly pouze výstražné kříže. Náklady jdou do milionů korun.

„V rámci této stavby jsme začali budovat celkem třináct nových přejezdových zabezpečovacích zařízení (PZZ) v úseku Tršnice - Luby u Chebu," potvrdil mluvčí Správy železniční dopravní cesty Jakub Ptačinský. „První tři PZZ už byla aktivována v úseku Tršnice Skalná v termínu od 26. do 30. října letošního roku," informoval mluvčí.

Dalších 6 PZZ bude aktivováno v úseku Skalná Velký Luh v termínu od 23. do 27. listopadu.

„Poslední čtyři přejezdová zabezpečovací zařízení aktivujeme v úseku Velký Luh - Luby u Chebu v termínu od 7. do 11. prosince. Celkové náklady na vybudování nových přejezdových zabezpečovacích zařízení jsou 66 milionů korun," podotkl Jakub Ptačinský.

Správa železniční dopravní cesty k tomuto kroku přistoupila po tragické nehodě pendolina ve Studénce.

Před několika dny dokončila Správa železniční dopravní cesty také nová přejezdová zabezpečovací zařízení na zrekonstruované trati Cheb Schirnding, která patří mezi tranzitní koridory. Přejezdy jsou chráněny tou nejmodernější technikou, která je v České republice k dispozici. Celkové náklady na vybudování nových přejezdů jsou 62 milionů korun.