Na chebském nádraží se bude jednat o dosud největší podobnou akci v dlouholeté historii.

Předchozí ročníky této hojně navštěvované události hostily například Hradec Králové, Děčín nebo Břeclav.

„Už vloni, kdy se na našem nádraží uskutečnil Regionální den železnice, byl program velice zajímavý a návštěvníků byla spousta. Letos to bude ještě daleko větší. K vidění budou například dvě desítky historických i současných vlakových souprav," uvedl chebský starosta Petr Navrátil.

Návštěvníci se také mohou těšit na večerní světelnou show v železničním depu.

„Na národní den se sjíždějí fanoušci železnice z celé republiky. Podle zkušeností z minulých ročníků jich bývá 20 až 30 tisíc," poznamenal starosta Chebu Petr Navrátil. Atraktivní program na samotném nádraží i v depu bude rozdělen do tří částí, nazvaných Svět historie, Svět změny a Svět zábavy.

„Jak už názvy napovídají, chybět nebudou historické i nejmodernější lokomotivy a vozy ani bohatý doprovodný program pro malé i velké včetně prezentace integrovaného záchranného systému nebo ukázek modelových kolejišť. Těsně před zahájením akce do Chebu dorazí také speciálně vypravený vlak Railjet, který pojede z Prahy přes Plzeň a stane se jedním z exponátů výstavy současného vozového parku Českých drah, tedy Světa změny," dodal Navrátil.