Protože se do včerejšího vydání nevešel celý rozhovor s Mirkou Utikalovou z Hazlova, v jejíž restauraci natáčel Zdeněk Pohlreich, přináší dnes Deník pokračování.

Už bylo řečeno, že se majitelka přihlásila spontánně, ale jak poznamenala, sama už nějakou dobu pozorovala, že potřebuje pomoc. S Pohlreichem se Utikalová setkala už před natáčením a požadavkem štábu bylo, aby se v restauraci do doby zahájení natáčení nic neměnilo.

„I z mého okolí se ozývaly kritické hlasy na personál, na to, jak to tu vedeme a já si řekla, že je asi opravdu potřeba s tím něco udělat,” poznamenala Mirka Utikalová. „Když potom zavolali, tak jsem ani nepřemýšlela,” uvedla.

„Ono je to v podstatě takové moje ´mimino´. My bydlíme 50 metrů odsud a pořád jsme na to koukali a říkali si, že by z toho šlo něco udělat. Tohle je bývalá prodejna Jednoty. Po přebudování jsme začali provozovat restauraci. Já sice mám středoškolské vzdělání, ale ne v oboru gastronomie, což se projevilo. Nicméně dnes už něco vím, ale ještě mě čeká abych na sobě hodně zapracovala. Hlavně na mých manažerských schopnostech,” řekla.

„Co bylo vidět ve vysílání, je pravda. Já jsem nebyla dobrý manažer, ale teď se to ve mě zlomilo a říkám si, že tak to dál nejde. Je to o tom, aby to tu zaměstnanci vedli tak, jak se má, a o mé tvrdé ruce,” zakončila.