Na zámku Kynžvart totiž budou moci bojovat o titul Železného návštěvníka.

Pro adepty průvodci připravili extrémně dlouhou a podrobnou prohlídku zámku. Akce se uskuteční v pondělí 28. července od 9 hodin. Procházení zámeckými interiéry skončí až s první noční hvězdou. Návštěvníky a zájemce o titul Železňáka čeká jedenáctihodinový maraton. Během náročného programu se lidé dozvědí o zámku Kynžvart mnoho zajímavého a podívají se i do míst, do kterých se běžný návštěvník běžně nepodívá. „V průběhu prohlídky si budou moci prohlédnout například kolekci historických portrétů z doby kancléře Metternicha či unikátní zlacený servis Thomire v zámecké jídelně," řekla Kateřina Tremlová ze zámku Kynžvart.

Nevšední prohlídku zde začali pořádat před lety. K tomuto činu inspiroval pracovníky zámku jeden z návštěvníků, který si postěžoval, že během hodinové prohlídky dostal málo informací. A tak se na zámku rozhodli, že jednou ročně otevřou dveře těm nejvytrvalejším a nejzvědavějším.

Ti, pro které by byla přece jen takováto prohlídka příliš dlouhá, si mohou ve svém kalendáři zarezervovat termín 1. srpna nebo 2. srpna. To se totiž od 20 hodin na zámku Kynžvart uskuteční další oblíbená akce, kterou je noční prohlídka.