Letošní masopustní průvod se vydá na svoji cestu historickou částí Chebu v sobotu 10. února. Město Cheb, Muzeum Cheb, Západočeské divadlo, Městský dechový orchestr a Základní škola Jindřicha Jindřicha zvou opět všechny, kteří se rádi baví a kteří si rádi zavzpomínají na staré tradice, do masopustního průvodu.

Čím bude masek více, tím bude průvod pestřejší a veselejší. „Sraz všech účastníků letošního masopustního průvodu je, jako každoročně, ve 13.45 u Západočeského divadla v Chebu. Za zvuků muziky i jiného rozpustilého rachocení a lomození vyrazí průvod na svoji cestu městem ve 14 hodin,“ uvedla Blanka Andrášiková z Muzea Cheb.

„Od divadla se průvod vydá ulicí Obrněné brigády, Valdštejnovou ulicí do Májové, pak třídou Svobody na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad, do Březinovy ulici, Dlouhou do Jateční a zpět na náměstí, kde se zastaví před radnicí. Při své cestě neporuší masky ani letos staré nepsané zákony masopustního veselí a před radnicí si vyžádají od představitelů města pro svoji další cestu souhlas k průchodu přes náměstí,“ popsala Blanka Andrášiková.

„Za to, že ctí stará pravidla, dostane se účastníkům průvodu odměny v podobě masopustních koblih. Poté bude cesta pokračovat přes Provaznickou ulici zpět do Dlouhé ulice. Dále projde Židovskou ulicí do Kamenné ulice, po Kostelních schodech na Kostelní náměstí a do nádvoří muzea. Jeho část projde souběžně Kostelní uličkou do náměstí Krále Jiřího z Poděbrad před muzeum. Zde bude v prostoru mezi muzeem a Špalíčkem tradičně pohřben Masopust a vyhlášena nejkrásnější maska,“ řekla.


K masopustnímu obveselení bude po celé sobotní odpoledne v mázhausu muzea vyhrávat kapela Kartáč. Na všechny, kteří přijdou, budou v nádvoří a v mázhausu muzea čekat dobroty masopustních hodů: koláče, koblihy, perníky, něco ze zabijačkových hodů a nápoje všeho druhu. Pro malé i velké účastníky masopustního průvodu je pak kolem 15:30 hodin připravena pohádková férie V korunách stromů v podání Divadla Letadlo. Masopustní průvod má být početný, veselý a barevný, pořadatelé tak zvou všechny, kteří nejen rádi zábavu sledují, ale rádi se jí i osobně zúčastní.

Střechy v historickém centru skrývají poklad.
Chebské krovy jsou krajskou Památkou roku