„Chystá se už revitalizace sídliště Mikulášská, Příbramská, které je co do rozlohy největším v Aši," sdělil mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

Na tuto investici je v rozpočtu města na příští rok vyhrazeno 40 milionů korun, přesnou cenu určí až výběrové řízení na zhotovitele. „Úpravy zasáhnou nejen vlastní sídliště, ale také přilehlý lesopark, kde vznikne přírodní prostor pro trávení volného času. Na sídlišti se objeví herní prvky pro nejmenší děti a parkourové hřiště, po kterém je v Aši poptávka. Hřiště na míčové sporty zde nebude, nová hřiště tohoto typu jsou v blízkých sídlištích Dlouhá a Karlova," vysvětlil Vrbata.

Pokud by se Aši podařilo najít další prostředky, chtěla by se pustit i do opravy sídliště Mírová, Tesařská, Žižkova. Na jeho rekonstrukci je již zpracovaný projekt.

Společně s Krajskou správou a údržbou silnic Karlovarského kraje se v roce 2017 opraví dvě komunikace v majetku kraje. „Jedná se o ulice Šaldovu a Janáčkovu, kde město Aš zrekonstruuje chodníky, vybuduje parkovací zálivy, veřejné osvětlení a postará se o zeleň. Společným dílem pak bude kruhový objezd na nepřehledné křižovatce ulic Šaldova, Janáčkova, Klicperova a Sokolská," vyjmenoval plány Milan Vrbata.

Mezi významné investice roku 2017 patří také oprava přelivné hrany a hráze na rybníku ve Vernéřově.

„Na akci jsme získali dotaci z Operačního programu Životní prostředí. Akce je už ´vysoutěžená´. Prací se ujme společnost z Podhradí. Cena díla je 5,4 milionu včetně daně. V příštím roce se také změní způsob vytápění budovy základní školy v Kamenné ulici. To je další investiční záměr příštího roku, kdy dojde ke změně způsobu vytápění školy z dálkového zdroje vlastním plynovým kotlem.