Na poslední chvíli nechali řidiči na Chebsku přezutí svého plechového mazlíčka. Někteří dokonce přiznávají, že přestože od 1. listopadu mají mít přezuto, do pneuservisu ještě nedojeli.

Pozdní výměně letních pneumatik na zimní nahrává současné teplé počasí. „Ještě jsem nepřezul," řekl Jiří z Mariánských Lázní. „Je v tom i pořádná dávka lenosti. Je pořád krásné, teplé počasí. Do pneuservisu se chystám příští týden." Jiní motoristé přezouvali svá vozidla doslova na poslední chvíli. „Stihl jsem to, ale bylo to za minutu dvanáct," uvedl František Josífek z Aše. „Přezouval jsem poslední říjnový den. Jindy bývám rychlejší, ale letos jsem díky krásnému, slunečnému počasí nijak nespěchal." I samotné pneuservisy potvrzují, že řidiči letos nechali přezutí na poslední chvíli. „Lehký nával začal až minulý týden," řekl jeden ze zaměstnanců chebského pneuservisu. „Zatím ale vše v pohodě stíháme."

Podle zákona musí mít řidiči na svých vozidlech zimní pneumatiky od listopadu do konce března, a to v případě, že na silnicích leží sníh nebo lze předpokládat zhoršení povětrnostních podmínek. „Přezuto ještě nemám," přiznala Ivana Hanušová z Chebu. „Zákon ale neporušuji. V následujících dnech má být ještě krásné, teplé počasí a nikam do horských oblastí se nechystám."

Je sice pravda, že řidiči jezdící stále na letních pneumatikách neporušují zákon, přesto by si měli uvědomit, že letní pneumatiky začínají tvrdnout už kolem sedmi stupňů Celsia. „Už při takové teplotě ztrácejí přilnavost a účinnost," varovala policejní mluvčí Zdeňka Papežová.