„V kontextu se zavádějící informací v Krajských listech, stránkách Karlovarského kraje a dalších médiích, týkající se zřízení krizové oftalmologické ambulance v nemocnici v Karlových Varech, si dovolujeme informovat veřejnost, že i přes krizová opatření provozuje Nemocnice Sokolov – oční oddělení i nadále kompletní akutní krizovou péči o pacienty v režimu 24 hodin denně sedm dní v týdnu včetně akutní operativy a makulárního centra,“ říká mluvčí sokolovské nemocnice Markéta Singerová.

„Jsme připraveni na všechny akutní stavy a stále platí, že jsme jediné oční krajského významu s volnou kapacitou se postarat o naše pacienty,“ uvádí lékařský ředitel Nemocnice Sokolov a zároveň primář očního oddělení Andrej Farkaš.

Ve velkém sále MDK se teď netančí, ale šijí roušky.
"Švadlenky" v Horňáku si zazpívaly při šití roušek

Oční oddělení Nemocnice Sokolov je jediným lůžkovým zařízením krajského typu v celém Karlovarském kraji a poskytuje služby pacientům z celého regionu.

„Jsme rádi, že se nám podařilo domluvit zřízení krizové oftalmologické ambulance v nemocnici v Karlových Varech, která zajistí potřebnou péči o pacienty s akutními očními potížemi. Tím, že je budeme směrovat do jednoho místa, zároveň významně snížíme riziko nakažení zdravotníků i pacientů v dalších provozech,“ uvedl za kraj radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš.

Do pomoci se zapojila i vietnamská komunita
FOTO, VIDEO: Do pomoci se zapojila i vietnamská komunita