„Už to opravdu říci můžeme,“ potvrdila ředitelka nemocnice Veronika Kropfreiterová. „A dokázali jsme to převážně díky obrovskému nasazení veškerého personálu nemocnice, který si sáhl na samotné dno.“ Naštěstí v nelehké situaci nezůstala nemocnice sama.

„Poděkování patří všem složkám Integrovaného záchranného systému, především místním profesionálním hasičům, příslušníkům Armády České republiky a dvěma zdravotním sestřičkám z Vojenské lázeňské léčebny Teplice,“ řekla. Ale také speciálním chemickým jednotkám.

Ilustrační fotografie.
Zloděj „nešika“ vozidlo nevykradl

Nemocnice už plně obnovila provoz. „Tým se krásně semkl a všechny nás to posílilo,“ usmála se primářka oddělení Jitka Tomešová. Málokdo si umí představit, jak zdravotníci po celou dobu fungovali. „Bylo to náročné psychicky, personálně i fyzicky. Pracovat v maskách, oblecích, mít na rukou troje rukavice a přemýšlet, jestli se ráno napijete, abyste nemuseli na záchod, není nic příjemného. Sestřičky pracovaly tři hodiny a pak si šly na hodinu odpočinout na pokoj,“ přiblížila.

Na podporu nemocnice se uskutečnil na mariánskolázeňské kolonádě Benefiční koncert Západočeského symfonického orchestru a pěveckého sboru Čerchovan z Domažlic.

„Vybralo se dobrovolné vstupné v úctyhodné výši 16 266 korun,“ řekla ředitelka Veronika Kropfreiterová. „Všem, kteří přišli, přispěli a podpořili lékaře, sestřičky, ošetřovatele i ostatní pracovníky naší nemocnice, patří poděkování,“ dodala ředitelka.

Ilustrační foto
Dobrotou kraje je šunka Zvonilka i řecký jogurt z Děpoltovic