Nemocný Matyášek Mecner, pro kterého sbírají víčka čtenáři Chebského deníku, právě v těchto dnech podstupuje léčbu v Klimkovicích.

„Je tam se svou maminkou už tři týdny," uvedla chlapcova teta Lenka Bátorová z Mariánských Lázní. „Matyášek už má za sebou několik procedur," řekla. Klučík léčbu snáší dobře. „Samozřejmě že, jak říkala sestra, při některých úkonech pláče," přiblížila s tím, že její sestra Kateřina Mecnerová uslyšela z úst lékařů v Klimkovicích slova naděje. „Šance na to, že Matyášek bude chodit, alespoň špatně, podle odborníků je."

Do Klimkovic se Matyášek, který ve svých třech letech neumí sedět, lézt, natož chodit, dostal díky štědrým sponzorům a také díky dárcům plastových uzávěrů. „Nedávno jsme vyexpedovali další várku z celého Chebska a bylo to znovu osm set kilogramů víček," uvedla Lenka Bátorová.

Velký podíl mají také žáci školy v Horním Benešově, kteří pro Matyáška pořádali maraton, jehož výtěžek šel na nemocného chlapce. „Je také spousta lidí, kteří nechtějí sbírat víčka, ti nás kontaktují a my jim dáme číslo Matyáškova konta," přiblížila.

Přestože první procedury ještě neskončily a Matyáš je stále v Klimkovicích, má naplánován už i další termín, a to na jaře příštího roku. „Doufáme, že se nám opět podaří vybrat peníze," dodala.