Vztek, rozhořčení a další výrazy, které ani do novin nepatří. Takové pocity v sobě mají řidiči z Karlovarského kraje, Chebsko nevyjímaje. To vše kvůli rychlostní silnici R6, na jejímž dostavěném skoro čtyřicetikilometrovém úseku by měli od 18. dubna kupovat dálniční známku.

Mnoho Chebanů dojíždí za prací do Karlových Varů, a tak logicky na ně spadá povinnost koupit si dálniční známku. Řidiči ovšem neskrývají svoje rozhořčení a mnohdy přiznávají, že 1 500 korun za dálniční známku, a ještě jen na část roku, je opravdu dost a na takovýto výdaj prostě mít nebudou.

„Do Karlových Varů jezdím za prací téměř denně, protože v Chebu jsem uplatnění nenašel,“ řekl třicetiletý Tomáš Krejčí. „Nedostávám takový plat, abych mohl jen tak zaplatit patnáct stovek za dálniční známku. Musel bych sáhnout hluboko do rodinného rozpočtu, což se mi opravdu nechce. Budu zkrátka jezdit po nezpoplatněných silnicích. Pár minut navíc mě opravdu nezabije a myslím, že nejsem jediný, kdo to tak cítí. Doufám, že do budoucna politici svoje stanovisko přehodnotí a za nedokončenou silnici nebudeme do jejího úplného otevření platit nic,“ dodal.
„Do Karlových Varů jezdím občas na hokej a manželka na nákupy,“ uvedl Jiří Böhm z Chebu. „Docela mě mrzí sliby některých politiků, kteří říkali, že rychlostka nebude zpoplatněná do doby, než bude napojena na dálniční síť ČR,“ dodal.

Ředitelství silnic a dálnic by mělo převzít od zhotovitele dokončené úseky rychlostní silnice R6 na Sokolovsku 17. dubna. Od následujícího dne pak už lidé budou muset platit. „Ministerstvo dopravy tak i přes náš odpor nebude zohledňovat v případě zpoplatňování těchto úseků silnic žádné výjimky,“ potvrdil špatnou zprávu pro motoristy hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný.