Kopanina/ Z původního typického chebského statku v Kopanině vznikl Hotel U Špejcharu. „Jedná se o jediné zařízení v celém katastru obce Nový Kostel,“ uvedl Oto Teuber, starosta obce.

Statek je postavený do obdélníku a skládá se z obytné budovy, stáje, stodoly a budova pro zemědělské stroje a povozy. „Tyto statky měly také výhodu, že když se zavřela vrata, staly se malou pevností,“ uvedl David Zelinka, jeden z jednatelů společnosti, která objekt vlastní. „Hotel dostal jméno po špejcharu z roku 1720, který je jeho dominantou.“ Na Chebsku se do dnešních dnů dochovaly pouze tři roubené špejchary.

V letech 1996 se 2008 se uskutečnila rozsáhlá rekonstrukce, která dala vzniknout dnešnímu hotelu selského stylu se zajímavými interiery. „Jedno, dvou i více lůžkové pokoje jsou zařízeny selským nábytkem a mají nádhernou vyhlídku na chebskou pánev,“ podotkl Zelinka. „ Restauraci dominují krásná kachlová kamna a neschází ani sklepní vinárna,“ vysvětlil. „Wellness a konferenční část dokončíme do konce roku 2009.“ Kuchyně nabízí speciality z vlastního ekologického chovu. Hovězí ze světoznámé rasy Aberdeen Angus původem ze Skotska, vepřové pochází z vlastního chovu přeštických prasat.

Do budoucna je v plánu chov daňků a drůbeže. „Hosté mají možnost si zalovit s vypůjčenou v udicí v naších rybnících a jejich úlovky jim rádi v naší kuchyni připraví.“ Několik minut od hotelu se nachází také chov koní, který k hotelu patří. „Vyjížďky na koních, ponících nebo bryčkou samozřejmě mezi službami nechybí,“ řekl Zelinka. „Lidé u nás mají k dispozici koupání, turistické výlety pěšky nebo na kolech, která půjčujeme. V budoucnu plánujeme vybudovat tenisový kurt, volejbalové hřiště, fotbalový plácek, živý koutek pro děti a zahradní kuželky.“