Dvacet dětí dorazilo na Noc s Andersenem do chebské dětské knihovny. Tentokrát se téměř celá akce nesla v duchu televizním. Děti si na začátku vyslechly od knihovnic zprávy, sport a počasí. Pak následovaly nejrůznější soutěže.

„Letos jsme oslavili již desátý ročník Noci s Andersenem, ačkoliv v celé republice je to ročník jedenáctý,“ řekla vedoucí knihovny pro děti Eva Novotná. „První rok jsme se jí nezúčastnili.“ Pro caparty vymyslely organizátorky nejrůznější program a plno soutěží. „Snažíme se každý rok připravit pro děti jiné zajímavosti,“ informovala Novotná. „V letošním roce jsme se rozhodli spojit celý program s televizními pořady. „Nechali jsme si vytvořit dřevěnou budku, ze které všechny knihovnice odříkávaly mladým čtenářům nejrůznější úsměvné příhody z různých českých televizních pořadů,“ řekla Eva Novotná. Přítomné děti letošní ročník nadchl.

„Chodím na Noc s Andersenem každý rok a vždy se mi tu velice líbí,“ řekla jedenáctiletá Jindřiška Korcová z Chebu. „Nejraději čtu knihy s tématy o vesmíru a člověku,“ doplnila.

Mimo jiné si čtenáři připravili ochutnávku svých jídel na námět televizního pořadu Prostřeno. Také si své pokrmy mohli co nejzvláštněji pojmenovat. A tak se na stole dobrot objevily i takové lahůdky jako sražená krev s měkkým dřevem v papíru anebo obalení šneci s mouchami.

„Je to tu moc bezva,“ radovala se devítiletá Karin Bui z Chebu. „Zúčastňuji se této akce pravidelně,“ dodala.