Nízké kapesné, platy a mateřská s tím se potýká zajisté nejeden Cheban. Mladí lidé a některé maminky se ale rozhodli tento problém částečně vyřešit. Místo utrácení za drahé značkové oblečení začali na různé sociální sítě přidávat fotky jak nového, tak nošeného oblečení, které si zájemci mohou podle fotky zamluvit a většinou za nízkou částku koupit. Takovým způsobem šetří i maminka Martina Chmelařová z Chebu.

„Mám dceru Kristýnku a nakupuji pro ni i pro mě na Facebooku u známých, kteří občas vyfotí nějaké ty nepotřebné hezké hadříky," řekla Martina. „Je to zkrátka skvělé. Nejenže neutrácím zbytečně za zbrusu nové, předražené oblečení, ale vždy si podle fotek krásně vyberu, co se mi líbí, a nemusím nikam jezdit. Prodávající mi to leckdy přivezou až domů. Takže se mohu v klidu věnovat domácím pracím a přitom po očku pokukovat po oblečcích. Mám spoustu kamarádek, co takhle nakupují," dodala.

A Martina Chmelařová není jediná. Spousta mladých studentek si na internetu také vybírá módní oblečení.

„Kupuji si u kamarádek skoro všechno," řekla Chebanka Nicol. „Jsem hrozně ráda, že jsem přišla na takový způsob obchodu. Nemám zrovna vysoké kapesné, protože máma asi chce, abych se o sebe dokázala postarat částečně sama. Takže si obstarávám oblečení takhle. Je to super obchod jak pro lidi, kteří už mají některé kousky oblečení okoukané a chtějí je prodat, tak i pro mě. A hodlám v tom pokračovat," vysvětlila.