Už brzy to všechno propukne na mnoha místech regionu! Řeč je samozřejmě o oblíbené Noci s Andersenem, která připadá právě na tento víkend. Organizátoři nocovek nemají dlouhou dobu před akcí už téměř žádná volná místa. Chebský deník zjišťoval, kde všude se oblíbená akce koná.

Dětské oddělení chebské knihovny pořádá Noc s Andersenem už v pátek 5. dubna od 19 hodin. „Naší akce se zúčastní 20 dětí. Máme ji už dlouho naplněnou," potvrdila vedoucí dětského oddělení chebské knihovny Eva Novotná. „Děti se s námi vydají na knihovnickou planetu. Společně obletíme celou sluneční soustavu. Na každé planetě bude malé účastníky čekat nějaká soutěž. Vrcholem by mělo být přistání na planetě Merkur (děti si zajdou na výstavu v chebském muzeu, kde budou také soutěžit)," dodala.

Chebský DDM Sova pořádá Noc s Andersenem také. Malí návštěvníci se letos mohou těšit na Hobita aneb cestu tam a zase zpátky. Akce začíná v pátek od 18 hodin. Eva Pupáková z DDM potvrdila velký zájem o tuto oblíbenou nocovku. „Naplněno jsme měli během čtrnácti dnů od vyhlášení," uvedla. „Zájem byl mezi dětmi tedy veliký. Přijali jsme 35 dětí a už máme plno," upřesnila.

Muzeum Cheb se poprvé k akci také připojí. Pro děti bude kromě romantického přespání v muzeu připraven zábavný doprovodný program, v jehož rámci muzeum navštíví spřátelení mimozemšťané, chybět nebudou také hrátky s Merkurem, výtvarná dílna a na dobrou noc zajímavé čtení.

Žáci mariánskolázeňské ZŠ Úšovice se zúčastní Noci s Andersenem v místní knihovně. Čeká je také mnoho pěkných soutěží a čtení.

Noc plná čtení, vyprávění a soutěžení se uskuteční 5. dubna také v Plesné.

Cestu českými dějinami si projdou při Noci s Andersenem františkolázeňské děti v místní knihovně už 5. dubna od 18.30 hodin.

Malí čtenáři z Lázní Kynžvartu si Noc s Andersenem užijí z technických důvodů až o týden později, a to v pátek 12. dubna od 18 hodin.

Také hazlovské děti se mohou těšit na Noc s Andersenem, plnou čtení, hudebních radovánek a strašidelné cesty sklepem nebo výroby jmenovek na strom Anderseník.

Noci s Andersenem se budou moci zúčastnit také velkohleďsebské děti, je pro ně připraveno hned několik akcí. Jedna se uskuteční v místní knihovně a druhá v ZŠ.