Investor, evropská společnost, ji chce vybudovat v jedinečných Luisiných lázních, které by tak zachránil. O budoucí podobě objektu se už proto mluvilo i na jednání s památkáři.

„Jednání bylo svoláno hlavně kvůli dohodě mezi architekty a památkáři, aby se vymezily požadavky obou stran a v následné práci nedocházelo k názorovým kolizím,“ vysvětlil františkolázeňský starosta Jan Kuchař. „Věřím, že díky tomu budou moci probíhat práce tak, aby do dvou let byly Františkovy Lázně lázeňským městem s vlastní rehabilitační klinikou. Do ledna bude hotova studie, která by měla být předložena památkářům. Zároveň bude zpracovávána územní studie celé ulice Machova,“ sdělil. Zahájena byla také jednání mezi zástupcem investora a generálním ředitelem lázní Josefem Ciglanským. V budoucnu by tak mohlo dojít ke spolupráci mezi lázeňskými domy a klinikou,“ doplnil starosta.

Luisiny lázně patří městu a tak by to mělo zůstat i do budoucna. Investor, který má na projekt víc než půl miliardy, zde bude v nájmu. V objektu má vzniknout celoevropsky jedinečná rehabilitační klinika se 150 lůžky. Ročně by jí prošlo až 2000 pacientů. „Půjde o rehabilitační kliniku pro pacienty, kteří mají problém s pohybovým aparátem, ale také využívají interní lékařství. Jsou například po autonehodě, ale také před totální endoprotézou nebo po ní. Je dokázáno, že se tělo po operaci mnohem lépe regeneruje, pokud se na operaci předem připraví. I tomu se zde budou věnovat,“ podotkl starosta a doplnil, že se nebude jednat o lázeňské zařízení, nýbrž o nemocniční.

Obce na Chebsku už jsou svátečně ozdobené a na řadě míst už slavnostně rozsvítili vánoční strom. Tak učinili například ve Františkových Lázních, kde kromě toho připravili adventní trh a bohatý doprovodný program, ve kterém vystoupily místní děti, ale také
V obcích na Chebsku už se vánoční stromy rozsvítily. Svátky se blíží