Hned dvě velké slavnosti čekají o víkendu chebský region. V Aši se totiž uskuteční 'Slavnost Českosaského dne brambor' a v Libé už tradiční 'Letní slavnosti přátelství'. Na co všechno se mohou návštěvníci těchto akcí těšit?

Libá nabídne své oblíbené slavnosti už po třiadvacáté v řadě. Ty se budou konat od pátku 16. až do neděle 18. srpna. Po dobu akce bude všem návštěvníkům k dispozici bohaté občerstvení, stánkový prodej či všemožné atrakce pro děti.

„Dospělí se mohou v pátek těšit od 20 hodin na kapelu QUo Vadis," uvedl starosta Libé Miloš Vondrášek. „V sobotu od 14 hodin vystoupí country kapela Odpadlíci a například od 18 hodin soubor tanců a písní z uralské vesnice Pokrovka," upřesnil.

V neděli od 12 hodin pak zahraje všem milovníkům dechovky oblíbená Parohanka.

Slavnost Česko-saského dne brambor čeká v sobotu 17. srpna ašský vrch Háj. Velikým lákadlem akce je rozhodně oblíbené duo Eva a Vašek a také slovenská kapela No Name.

„Celý program na vrchu Háj začíná v sobotu už od deseti hodin," uvedla Mirka Petříková z dotačního oddělení Městského úřadu v Aši. „Zvolili jsme tematiku brambor kvůli tradici pěstování brambor v našem regionu, ale také u partnerského města Eichigt v Německu," dodala.

Návštěvníky od 12 a 14 hodin rozveselí Německá dechová kapela, ve 13 hodin vystoupí duo Eva a Vašek, v 16 hodin se představí Wild Tides, od 18 hodin The Prostitutes a od 20 hodin ohromí slovenská kapela No Name.

Organizátoři připravili i bohatý program pro děti.