O odpůrcích jihovýchodního obchvatu Chebu nebylo v posledních týdnech a měsících moc slyšet. Ti podle svých slov čekají na rozhodnutí soudů a dalších institucí. Sami však navrhují jednoduché řešení, chtějí omezit vjezd vozidel nad sedm a půl tuny do města a tuto dopravu odklonit na již existující severní obchvat. Jihovýchodní by tak pozbyl smyslu.

„V současnosti čekáme na rozhodnutí soudu a dalších institucí. Pokud se něco hne kupředu, budeme také jednat," uvedl odpůrce jihovýchodního obchvatu Pavel Pagáč.

„Docela nás podpořilo rozhodnutí stavebního úřadu v Kraslicích, které dokázalo omezit kamionovou dopravu přes obec. Zákaz je samozřejmě podepřen různými dokumenty o únosnosti silnic a tak dále. Místní úředníci a politici nám však prezentují, že toto udělat nelze. Všude se hovoří o veliké prašnosti a vytíženosti Evropské ulice. My bychom tedy chtěli omezit vjezd do Chebu kamionům nad sedm a půl tuny a odklonit je na již existující severní obchvat s tím, že by také využily německou dálniční síť," dodal.

Náměstek hejtmana pro dopravu a silniční hospodářství Petr Navrátil odpůrcům oponuje:

„Odpůrci obchvatu bojují stále a používají k tomu nekalé prostředky a manipulují s fakty. Pokud chcete omezit dopravu, musí se to řešit ve správním řízení, které má určité podmínky. Doprava by se dala omezit a odklonit, pokud by nevyhovovaly technické podmínky silnice. Toto jsme v Chebu prověřovali a není žádný zákonný důvod, aby k nějakým omezením došlo. Případ z Kraslic je samozřejmě něco jiného," dodal náměstek hejtmana Navrátil.