Dopravě v Mariánských Lázních se na chvíli ulevilo. Automobily i městská hromadná doprava už konečně mohou jezdit kolem vyhořelého bývalého hotelu Rozkvět. Řidiči se ale nebudou radovat dlouho, majitel hotelu už požádal o demoliční výměr. To znamená jediné, dopravní omezení se vrátí.

„Jezdím pravidelně do vedlejšího hotelu," řekl František z Chebska. „Měsíce jsem musel vjet na pěší zónu, což nebylo příjemné ani pro mě, ani pro chodce. Už jsem měl radost, že mohu jezdit normálně, ale asi to nebude nadlouho."

Bývalý hotel Rozkvět, který na začátku listopadu vyhořel, totiž kvůli poškození a nebezpečí při úklidových pracích půjde k zemi celý. Podle slov místostarosty Mariánských Lázní Martina Hurajčíka není možné uvnitř objektu pracovat z bezpečnostních důvodů.

Kdy se začne demolovat, je ale ve hvězdách. Majitel musí nejdříve získat demoliční výměr, poté musí proběhnout výběrové řízení a teprve pak začnou práce samotné. Následně by zde měla vyrůst replika budovy.

Už nyní je ale jasné, že na požár, ze kterého byl obviněn mladistvý žhář, doplatí cestovní ruch. Na situaci doplatí hlavně hotely v těsné blízkosti.

„Pracuji v hotelu těsně vedle vyhořelého objektu," řekl jeden ze zaměstnanců. „A všichni máme strach, zda se to nedotkne návštěvnosti u nás. Přeci jen lázeňští hosté chtějí klid a odpočinek a ne bourání."