Opět organizujete regionální setkání držitelů vodicích psů, kde nemají chybět ani ukázky práce čtyřnohých pomocníků. Kdy se tato akce, která je zajímavá i pro občany bez zrakového postižení, odehraje?

TyfloCentrum Karlovy Vary, o.p.s., středisko Cheb ve spolupráci s Oblastní pobočkou Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých (SONS) v Chebu připravují tradiční ´Regionální setkání držitelů vodicích psů". To se uskuteční v prostorách klubovny SONS v chebské Karlově ulici už 16. dubna 2015 od 10 do 16 hodin.

Tentokrát mezi nás zavítají pracovníci Nadačního fondu Mathilda. Hlavním záměrem tohoto setkání je procvičení a opakování získaných dovedností našich čtyřnohých pomocníků. Ve venkovních prostorách bude připravena speciální překážková dráha pro vodicí psy, a tak pod odborným dohledem cvičitelů si zde zájemci mohou vyzkoušet i zopakovat různé nástrahy a překážky, se kterými se naši psi až tak často nesetkávají. Nebude zde chybět ani trénink poslušnosti, vyzkoušíme si i samotnou frekvenci, tedy pohyb našich vodicích psů v běžném městském provozu. Při těchto aktivitách navíc zjistíte, kde a jaké chyby dělá pes nebo i vy sami. V následné besedě instruktoři výcviku vodicích psů rádi poradí a fundovaně zodpoví dotazy uvedené problematiky. Zároveň se hosté například také dozvědí, jakými aktivitami se tento nadační fond zabývá a jaké výhody nabízí při předání nového vodicího psa.