„V souvislosti s rekonstrukcí části Májové ulice od kruhového objezdu u 2. základní školy po křižovatku s ulicí 17. listopadu prosí město Cheb obyvatele sídliště Skalka, aby pro cestu autem do centra i z centra zpět na sídliště využívali v maximální možné míře silnici na Pomezí a ulici Evropskou," uvedl Tomáš Ivanič z chebské radnice.

„Další objízdná trasa při cestě z centra vede vedle Evropské také ulicí Kubelíkovou, tedy kolem Raiffeisenbanky směrem k zadní části divadla, a Libušinou, kde je obrácen jednosměrný provoz. Od zítřejších ranních hodin bude možné pro cestu do centra využívat také ulici Obrněné brigády, kde v úseku od divadla po Komerční banku dojde k obrácení jednosměrného provozu," popsal.

Právě obrácení provozu v jedné části ulice Obrněné brigády zatím řidiče plete.

„Nadával jsem, co tu dělá ten blbec v protisměru, a pak koukám, že jsem blbec já," řekl jeden z řidičů, který do ulice zabočil 'postaru'. A nebyl jediný.

Práce na opravě Májové ulice v úseku od kruhové křižovatky po křižovatku s ulicí 17. listopadu potrvají do poloviny října. Po tuto dobu budou zastávky 'Městské sady' přesunuty do ulice 26. dubna.

„Rekonstrukce části Májové ulice zahrnuje vozovku, chodníky, osvětlení a přijde městskou pokladnu na 6,2 milionu korun," sdělil chebský místostarosta Tomáš Linda.