Druhé místo v krajském srovnávacím výzkumu Město pro byznys získalo město Cheb (Deník již informoval). Paradoxní je, že si zároveň zástupci města odvezli uznání za otevřenost úřadu, přitom se nedávno město Cheb objevilo na prvním místě opačné ankety.

Vyhlášení výsledků se konalo minulý týden v karlovarském Grandhotelu Pupp.

„Kromě druhého místa jsme získali cenu za otevřenost úřadu," informoval chebský starosta Pavel Vanoušek, který se slavnostního vyhlášení výsledků zúčastnil spolu s tajemníkem úřadu. „Právě toto ocenění mě obzvlášť potěšilo. Není to totiž tak dlouho, kdy bylo město občanským sdružením nahlášeno do jiné soutěže," připomněl anketu 'Otevřeno x Zavřeno', ve které získalo město v kategorii 'Zavřeno' od občanů nejvíce hlasů. Obyvatelé město do ankety nominovali za to, že „neprojednalo veřejně prodej pozemků pro polyfunkční dům určenému zájemci". Jednalo se o pozemek v Májové ulici. Jak ale podotkl starosta Vanoušek, už také Ministerstvo vnitra rozhodlo, že město opravdu žádný zákon neporušilo.

„Naše radost z vyhlášení výsledků 'Města pro byznys' byla znásobená i tím, že firma Playmobil CZ získala první místo za příkladnou spolupráci s městem," dodal starosta s tím, že závod, který sídlí v chebské průmyslové zóně, zaměstnává 360 lidí a právě chystá své rozšíření.