Až tisíc korun pokuty může v Chebu dostat pejskař, který nemá svého čtyřnohého mazlíčka na vodítku. Nařizuje to vyhláška, která také určila pět lokalit, ve kterých lze pejska pustit 'na volno'. Přes to se najdou tací, kteří i po letech její platnosti vyhlášku odmítají dodržovat.
„Majitelů psů, kteří tuto vyhlášku nerespektují a psy nemají na vodítku, je stále dost," potvrdil Oldřich Orság, velitel vnitřní službu chebské městské policie. „Strážníci od těchto pejskařů většinou slyší zdůvodnění, že jejich pes poslouchá na slovo, nikdy nikomu neublížil, a podobně. Je však třeba si uvědomit, že pro člověka, který má ze psů strach, nebo pro rodiče s dětmi, není moc příjemné, když se okolo nich pohybuje cizí pes." A to potvrzuje řada dotázaných obyvatel. Například dvaatřicetiletý Tomáš Zeman přestal kvůli neohleduplným pejskařům chodit běhat do Krajinky. „Psi bez vodítka jsem zde potkával hlavně v zimě, když byla už kolem osmnácté hodiny tma. Jednou mě pes málem pokousal. Skočil na mě zezadu a já se navíc hrozně lekl, protože jsem měl sluchátka na uších. A majitel? Ten se ani neomluvil," dodal s tím, že na vodítku byli psi často jen ve chvíli, kdy lokalitou procházeli strážníci.
Podobnou zkušenost má také Kateřina Václavíková. „Můj syn se velmi bojí psů, a to především po zkušenosti s obrovskou dogou. Byli jsme na hřišti a najednou pes přiběhl. Rozhlédla jsem se a majitel křičel, ať se nebojíme, že si nás pes jen očichá. Na mého syna ale skočil a povalil ho. Když k nám majitel došel a viděl, že se mi to nelíbí, začal mi vysvětlovat, že si chtěl pejsek jen hrát. To mě ale nezajímalo a řekla jsem mu, ať si ho dá na vodítko nebo zavolám strážníky. Jeho reakce byla neuvěřitelná, začal křičet, že kdo nemá rád zvířata, nemá rád lidi."