Komunální volby zde totiž s naprostou převahou vyhrála Česká pirátská strana. Ta získala pět křesel v jedenadvacetičlenném zastupitelstvu. Na druhém místě pak skončilo ANO 2011 se třemi mandáty.

Výsledek překvapil i samotného lídra ´pirátů´ Ondřeje Knotka. „Nečekali jsme to," přiznal ihned po zveřejnění výsledků. „V naší straně jsem byl jediný optimista. Tipoval jsem, že budeme mít tak dvanáct procent." Nakonec ale Českou pirátskou stranu volilo 21,01 procenta voličů. ´Piráti´ zvítězili s drtivým náskokem. ANO 2011, které v zastupitelstvu získalo tři křesla, mělo 11,14 procenta hlasů.

Českou pirátskou stranu nyní čeká ale těžká práce, musí začít vyjednávat a snažit se vytvořit koalici. „Výsledky nás staví do pozice, kterou jsme vůbec nečekali. Původně jsme předpokládali, že budeme mít v zastupitelstvu docela jinou roli. Přiznávám ale, že se na to opravdu těšíme." Už nyní mají vítězové jasno v jedné věci: Partnery v zastupitelstvu se pro ně stanou ti, kteří mají podobný program jako oni. „Chceme, aby se u nás v Mariánských Lázních hlasovalo pro dobré věci a špatné aby neprošly."

A s čím šla vlastně Česká pirátská strana do voleb? Strana chce otevřít hospodaření města, veškeré zakázky města budou uveřejňovány tak, aby k nim občané města měli volný přístup. Piráti by rádi zapojili občany do rozhodování. Razí také názor, že veřejné služby nejsou v Mariánských Lázních pro zisk, ale v zájmu občanů. Chtějí také využít příležitosti pro cestovní ruch a pečovat o kulturní a přírodní památky. V programu mají také zajištění kvalitní zdravotní péče.

Druhá vítězná strana ANO 2011 získala v novém zastupitelstvu tři křesla a podle lídra ANO 2011 nejde o špatný výsledek. „Bude asi velmi obtížné složit koalici," řekl lídr ANO 2011 Martin Hurajčík. „Za nás mohu říci, že se žádnému jednání bránit nebudeme."

Naopak jako naprostý propadák mohou komunální volby nazvat například občanští demokraté. Do zastupitelstva se za Občanskou demokratickou stranu probojoval jen Jiří Chval. Michal Kandráč ani Zdeněk Král své křeslo neobhájili. Jak řekl lídr kandidátky Jiří Chval, výsledky Občanské demokratické strany ho zklamaly.

Ani Česká strana sociálně demokratická, která měla v minulém zastupitelstvu čtyři křesla, voliče příliš neoslovila. V zastupitelstvu zůstává pouze Miroslav Míka a Libor Haas. Žádné křeslo pak nezískala strana TOP 09 v čele s Radkem Pichem.