To a mnohem více nabídne návštěvníkům už čtvrtý ročník akce Mezi nebem a zemí, který se uskuteční v areálu ploché dráhy v Mariánských Lázních. Letošní ročník výjimečné akce se ponese v duchu podpory a propagace sportovních a volnočasových aktivit. Mezi nebem a zemí pořádá už počtvrté neziskovka Traicont.

„Na akci se představí spolky, které pracují s mladými lidmi a snaží se eliminovat negativní prvky vyskytující se hlavně mezi mládeží, jako jsou drogy nebo alkohol,“ informoval za organizátory Miroslav Kurák.

„Dalším nemalým cílem a myšlenkou je osvěta prevence rizik při sportovních a volnočasových aktivitách a seznámení se s postupy řešení krizových situací,“ přiblížil. A proto se všichni mohou těšit jak na workshopy, ať už sportovních nebo volnočasových klubů a spolků, tak na ukázky práce dobrovolných i profesionálních záchranářů nebo členů integrovaného záchranného systému. „Uskuteční se i několik zinscenovaných krizových situací, které se pokusí řešit do příjezdu integrovaného záchranného systému někdo z diváků,“ uvedl Miroslav Kurák. Samotní organizátoři jsou zvědaví, kolik náštěvníků si na tento úkol troufne.

„Aktivně strávené odpoledne následně zakončí malý Open Air music program, kde se představí kapely Y?, Hudba Sauna a Vabivod,“ dodal.

Akce se uskuteční první prázdninový den, tedy v sobotu 1. července, od 13 hodin.