Jako na smilování léta čekali řidiči jezdící z Chebu do Mariánských Lázní na rekonstrukci komunikace Pohraniční stráže. Čím více se ale opravy ´rýsují´, tím více řidičů s obavami hledí na určité vznikající prvky.

„Jsem ráda, že se začalo s opravami. Vozovka totiž připomínala tankodrom a já se bála o čepy. Silnice se ale na některých místech o dost velký kus zúžila," řekla Marie Dostálová z Chebu. „Mnohdy se stalo, že u krajnice zastavilo auto a bylo ho kudy objet. Teď to asi možné nebude."

Rozpaky šoférů budí i parkovací místa před některými domy. „Moderní ´fochy´, a tím pádem zúžení vozovky na minimum, nebudou pro dopravu asi moc prospěšné," uvedl jeden z občanů Velké Hleďsebe. „Vzniknou tím velice úzké průjezdy, na kterých se v případě poruchy například nákladního automobilu zastaví provoz celé ulice," řekl. Případné ostrůvky by pak podle jeho názoru zamezily objetí vozidla nebo průjezdu vozidlům s právem přednosti v jízdě.

K projektu, který je hotov několik let, se přitom všichni zainteresovaní, tedy i občané obce, mohli v březnu vyjádřit. Nad přílišným zúžením některých částí vozovky se ale zřejmě nikdo nepozastavil.