„Dnešní doba je uspěchaná. Objevují se stále novější a modernější komunikační prostředky, jejichž obsluha může být pro některé seniory obtížná,“ uvedla Denisa Matuszná, sociální pracovnice Centra pro zdravotně postižené Karlovarského kraje. A právě proto centrum ve spolupráci s Nadačním fondem manželů Livie a Václava Klausových připravilo projekt Senioři komunikují. Počítačový kurz se uskuteční už podesáté. „Cílem tohoto projektu je podpora vzdělávání seniorů v oblasti ovládání a užívání osobních počítačů,“ přiblížila.

Vzdělávací projekt je zaměřený především na seniory, kteří doposud neměli příležitost se seznámit s těmito moderními komunikačními prostředky blíže a chtějí se je alespoň v základních funkcích naučit ovládat.

„Jedná se o čtrnáctihodinový kurz. Ve třinácti hodinách se naučíme ovládat a používat počítač a v jedné hodině se budeme věnovat výuce základních bankovních služeb,“ uvedla. Senioři si nakonec odnesou certifikát o úspěšném absolvování. „Kurzy se uskuteční od 16. do 20. října v základní škole na Malém náměstí v Chebu,“ dodala Denisa Matuszná.

Jiří Grygar.
Zámek Kynžvart přiblíží osobnost Johannese Keplera