"Nejčastěji odstraňovali stromy spadlé na komunikace či na různé objekty. Zasahovali také u poškozených střech větrem. Jejich pomoc byla potřeba také u několika dopravních nehod, z toho u čtyř železničních, kdy vlaky buď najely do stromu, nebo bylo spadlé trakční vedení," doplnil detaily mluvčí HZS KK Martin Kasal. "Při jedné dopravní nehodě po nárazu osobního auta do stromu se zranila jedna osoba, železniční nehody se všechny obešly bez zranění. Hasiči evakuovali dvě desítky cestujících do evakuačního autobusu a postarali se o převoz do nejbližší železniční stanice."

V Karlových Varech havarovalo velitelské auto hasičů, které jelo k zásahu. Narazilo do stromu, který spadl přímo před něj.
Silný vítr bičoval západ Čech, kácel stromy. Podívejte se na souhrn událostí

Hasiči také řešili společně s pracovníky energetických služeb poškozené elektrické vedení po pádu stromu. "Zároveň ve čtyřech případech poskytli náhradní zdroj elektrické energie," dodal mluvčí s tím, že v souvislosti s větrem zasahovalo 66 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů, resp. 264 zasahujících hasičů. "Události zasáhly celý kraj, počty výjezdů jsou téměř rovnoměrné na Chebsku, Sokolovsku i Karlovarsku."

Celkem u 272 výjezdů zasahovali v průběhu čtvrtka, 18. 2. 2022, hasiči v Karlovarském kraji.Celkem u 272 výjezdů zasahovali v průběhu čtvrtka, 18. 2. 2022, hasiči v Karlovarském kraji.Zdroj: HZS KK

"Velmi náročnou směnu mají za sebou ale i kolegové na operačním středisku a na tísňových linkách. Kvůli výstraze byl posílený počet operátorů," doplnil ještě mluvčí hasičů Martin Kasal. "Řešení přijatého velkého počtu událostí i pro ně znamenalo celodenní zápřah bez chvilky oddechu."

Na tísňové linky 150 a 112 přijali hasiči od čtvrteční půlnoci do sedmé hodiny večer celkem 676 tísňových hovorů nejen z Karlovarského kraje.