Náročná rekonstrukce strategické komunikace v Bezručově ulici nad hotelem Thermalem je v současné době zastavena. Karlovarákům, kteří tuto ulici využívají, ale nemohly uniknout dílčí opravy, jež byly hotovy ještě na konci loňského roku. Nová podoba Bezručovy ulice, kde se kvůli sesouvajícímu svahu propadal chodník nad Thermalem a bortila se zábradlí, se už začíná rýsovat. Jsou tam zábrany ve svahu a částečně i nové zábradlí. Do dokončení rekonstrukce ještě ale zbývá mnoho týdnů. Jak aktuálně připomenul náměstek primátorky Tomáš Trtek (ANO), termín je stanoven na 12. května.

"Do stráně po levé straně ve směru od nemocnice k ulici Na Vyhlídce už se umístily 3D rohože, které zabraňují pádu drobným součástem," poznamenal náměstek primátorky Petr Bursík (ODS).

Lidé hlasovali v referendu o podobě Vřídelní kolonády.
Referendum o Vřídelní kolonádě není platné. Organizátoři mají pochyby

" Zatím se držíme termínů. Je před námi dokončení chodníku. Práce zase začnou, až to umožní klimatické podmínky. V současné době je zde provoz opět obousměrný, protože práce byly kvůli zimnímu období dočasně zastaveny a nebyl tedy důvod, abychom sem řidiče nepustili. Až se otevřou obalovny, Bezručova ulice se opět zjednosměrní," uvedl Trtek. Během prací jsou totiž do Bezručovy ulice vpuštěna auta jen jedním směrem, pro druhý slouží objížďka ulicí 5. května.

Celkové náklady na rekonstrukci Bezručovy se nakonec vyšplhaly na 39 milionů korun bez DPH, což je o sedm milionů více, než vedení města předpokládalo. Na vině je finanční krize a rostoucí ceny materiálu. Zakázku vyhrála firma Strabag. Rekonstrukce začala vloni v srpnu. Náročná je právě kvůli ujíždějícímu svahu, který zabezpečil speciální betonový trám.